Siden for deg som samler på tegneserier

DIVERSE HENVENDELSER

Jeg får mange henvendelser på mail der folk spør om opplysninger om forskjellige tegneserier, priser på samlinger og hvordan de bør gå frem for å få mest mulig for disse. Dessverre har jeg ikke kapasitet til å svare på alle disse henvendelsene i fritiden min.  Så derfor tenkte jeg det kunne være riktig å skrive noen ord om det.

Skal du selge?

Du har da flere alternativer.  Du får best betalt hvis du treffer en samler som mangler akkurat det bladet eller de bladene du har, men det skal godt gjøres for "vanlige" folk å treffe den riktige samleren.

Andre alternativer er annonseblad for tegneserier, avisannonser, nettauksjoner og salg til bruktbutikker for tegneserier.  Prisene du får varierer veldig avhengig av hva du har og hvordan den fysiske kvaliteten på bladene er.

Generelt kan det sies at blader fra etter 1985 har veldig lav verdi.  Du skal være heldig for å få mer en et par kroner pr blad for det vanligste.  Dette til tross for at bruktbutikker og samlere tar fra 5-20 kroner bladet.

Blader fra før 1975 er mye mer interessant generelt, spesielt hvis tilstanden er bra!  Da kan det lønne seg å få bladene taksert eller i det minste at du får en prisantydning på dem.

Ønsker du prisoverslag på en mindre samling så kan jeg gjøre det uten at jeg tar noe betalt for det. For større samlinger se kategori Forsikring. 

For at prisen skal bli riktigst mulig så bør du skrive mest mulig om tilstanden.  Det er helst for blader fra før 1980 at du bør tenke på å få et prisoverslag før du bestemmer deg for hvordan du skal selge.  Sammen med prisantydningen gir jeg gjerne en lite tips om hvor du bør selge.

OBS!  Hvis jeg kjøper en samling etter å ha gitt prisantydning på den så betaler dere ingenting for prisantydningen!

Skal du kjøpe?

Mange lurer på hvor de skal få tak i blader.  Jeg har ganske mye for salg, men selvsagt er det også mye jeg ikke har.  Du må gjerne sende forespørsler/mankolister på mail (oskar@tegneserie.info)    Ellers så finnes det mange bruktbutikker for tegneserier.  Liste finner du under kategori Bruktbutikker.

Andre spørsmål

Jeg får også mange andre spørsmål.  Om alt fra tegnere til hva som er utgitt og hvor mye som er kommet pr år.  Og mye, mye mer.  Er det noe som kan besvares kort så gjør jeg vanligvis det.  Men hvis det blir veldig mange spørsmål om flere serier så går det for mye tid.  Dessverre.   Noen har veldig mange spørsmål om hva som er utgitt.  De kan få svar med å kjøpe Tegneserie.info (som er godt oppdatert) eller Norsk Tegneserie Index (som er noen år gammel).

"Epilog"

Jeg håper dere har forståelse for at jeg ikke kan svare på alt.  Skulle gjerne svart på alle henvendelsene jeg nå får om tegneserier, men det har jeg rett og slett ikke tid til.  Beklageligvis...

______________

Her finner man en kort fortalt historie om Tegneserier i Norge.
______________

Her er også en oversikt over blader sjeldne og litt spesielle blader.  Det er også en tilsvarende oversikt for enere av diverse serier.
______________

Pondus og Nemi er veldig populære.  Nå er det her på sidene oversikt over hva som er utgitt av disse seriene.
______________

Har du gamle tegneserier?

Jeg er interessert i det meste fra før 1975!
Spesielt jente- og barneblader er av stor interesse!

Send en e-post til oskar@tegneserie.info
med litt info om hva du har!
______________