Siden for deg som samler på tegneserier

KAN DU HJELPE?

Det er mange ubesvarte spørsmål innen tegneserier.  Dette gjelder spesielt for årstall på utgivelser som er kommet i flere opplag.  Men også mange serier, spesielt på 60-tallet, har (noe) usikre utgivelsesår.  Det er også usikkerhet om enkelte bladet er utgitt.  Det finnes mange eksempler på blader som man tror har vært utgitt som det har vist seg at ikke har vært utgitt.  Grunnen til at man først har trodd dem har vært utgitt er som regel at de finnes annonsert.  Det kanskje mest kjente bladet som er annonsert, men ikke utgitt er Mannen fra U.N.C.L.E. som var annonsert i Helgenen i 1968.  Senere har det vist seg at det ikke har vært utgitt.  Et annet blad man lenge trodde hadde vært utgitt var Billy 2/73.  Men også dette bladet har vist seg å ikke være utgitt.

Norsk Tegneserie Index (NTI) kom med første utgave i 1983.  Det er slike utgivelser som gjør at man kommer lenger med å finne ut hva som finnes.  I mange år var denne eneste oversikten over hva som var utgitt.  Det er liten tvil om at NTI er den viktigste utgivelsen for norske tegneseriesamlere.  Men selvsagt så er det mangler.  Det vil det være i alle utgivelser som skal innholde så mye data.

Her er en liste over noen av bladene som man før trodde var utgitt, men som ikke er det:

- Commandoes 4/69
- Dennis 13/62
- Dennis 5/73
- Haukepatruljen 1934
- Texas 23/55
- Texas Ekstranummer 36a/1959

Det finnes også blader som ikke står i NTI.  Noen utgivelser der serien har vært helt ukjent før - gjerne enkeltutgivelser, men også blader i kjente serier, da spesielt i nyere utgaver. 

Her er en liste over noen av bladene som lenge var ukjente:

- Apostelen Paulus
- Damms Billedserier samleutgave
- Eventyr bladet i 2. opplag (nr. 29, 33, 35, 36)
- Gjetergutten som ble konge
- Jesu liv illustrert
- Jukan årganger
- Min Melodi 26/67
- Reisen til Helseland i diverse utgaver
- Spøk og spenning samleutgave 1 & 2 (NYE på listen!)

Man må stille (seg) spørsmål for å komme videre med registreringsarbeidet.  Så derfor denne siden.  Du er mer enn velkommen til å komme med spørsmål her.  Send meg en e-post, så skal jeg publisere det du vil spørre om bare det er relatert til hva som er utgitt av norske serier.

Jeg vil stille diverse spørsmål som jeg håper noen av dere kan svare på!  De er delt opp i følgende deler:

Årstall for utgivelser
Her ramser jeg opp noen av de utgivelsene jeg svært gjerne skulle hatt datoer på. På noen av bladene vet vi ikke en gang hvilket tiår de ble utgitt!

Er disse utgitt?
Noen blader er jeg ikke sikker på om er utgitt. Disse er listet opp her.

Opplagstull
Her følger en oversikt over blader der utgiveren har tullet med opplagene. Noen opplag er hoppet over, mens andre er brukt to ganger!

______________

Her finner man en kort fortalt historie om Tegneserier i Norge.
______________

Her er også en oversikt over blader sjeldne og litt spesielle blader.  Det er også en tilsvarende oversikt for enere av diverse serier.
______________

Pondus og Nemi er veldig populære.  Nå er det her på sidene oversikt over hva som er utgitt av disse seriene.
______________

Har du gamle tegneserier?

Jeg er interessert i det meste fra før 1975!
Spesielt jente- og barneblader er av stor interesse!

Send en e-post til oskar@tegneserie.info
med litt info om hva du har!
______________