Siden for deg som samler på tegneserier

SUPERBLADER

Det som vil bli omhandlet her er superserier fra Marvel og DC.

Litt historie:

Marvel

Marvelseriene kom til Norge for fullt i 1968.  Hele 5 serier startet SE-bladene opp.  De fleste av serien varte veldig kort og året etter var det bare Demonen igjen.  Og den varte ikke lenger enn til året etter.  Neste satsing på Marvelserier var det Atlantic som sto for.  I 1978 startet de med Edderkoppen og Fantastiske 4 og andre serier kom til helt frem til 1984 da Semic overtok Marvelseriene.  Det bør også nevnes at Hjemmet ga ut Månebaronen i 1981-83.  Når Semic overtok i 1984 så ble det mer orden i utgivelsene.  Men til tross for god satsing og gode serier så gikk det sakte, men sikkert mot tørke igjen.  Edderkoppen varte til 1993 da det var helt slutt for på Marvelserier igjen.

Ikke før sammenslåing av de to største forlagene (Semic og Hjemmet til Egmont) ble det satset igjen.  Også denne gangen var det Edderkoppen det ble satset på.  Men denne gangen under originaltittelen - Spider-man.   Det har også vært forsøkt med andre serier - med større eller mindre hell. 

DC

Den første DC-serien i Norge kom Serieforlaget med (Serieforlaget er det gamle navnet på SE-bladene) i 1952.  Serien var Stålmannen - eller Supermann som den er bedre kjent som i dag.  Året etter kom Lynvingen.  Begge seriene sluttet i 1954.

Det skulle gå 11 år før neste DC-serie.  Det var igjen SE-bladene som sto for serien.  Rommets helter var den første serien på 60-tallet.  Året etter kom både Supermann og Lynvingen igjen.  Og i 1967 kom Superboy og Lynet.  Vi var nå inne i begynnelsen på superserienes stortid i Norge.  Den varte til omtrent midten av 80-tallet med et varierende utvalg av serier.  Men alle ting har en ende - så også DC-serier i Norge. Én etter én sluttet dem.  Siste serier var Supermann og Batman.  Sistnevnte kom igjen i et spedt forsøk i 1994-95, men det ble med få nummer. 

Gigant er en mye brukt tittel i DC-sammenheng.  I 2000 dukket den opp igjen for tredje gang.  Med fire utgivelser i året går den fortsatt.  Det kom også 3 Batman på tampen av 2002, men det var kun en miniserie.

______________

Her finner man en kort fortalt historie om Tegneserier i Norge.
______________

Her er også en oversikt over blader sjeldne og litt spesielle blader.  Det er også en tilsvarende oversikt for enere av diverse serier.
______________

Pondus og Nemi er veldig populære.  Nå er det her på sidene oversikt over hva som er utgitt av disse seriene.
______________

Har du gamle tegneserier?

Jeg er interessert i det meste fra før 1975!
Spesielt jente- og barneblader er av stor interesse!

Send en e-post til oskar@tegneserie.info
med litt info om hva du har!
______________