Siden for deg som samler på tegneserier

Oppfinnerne

Dette er en tidligere ukjent Giveaway fra 1974 som er utgitt av Volvo. Heftet er trykt i Sverige, men har norsk tekst.

Kvennavika i to utgaver

Denne enkeltutgivelsen fra 50-tallet finnes i to utgaver.  Forsiden ser praktisk talt lik ut og det er kun tykkelsen på trykket som kan variere.  Men den store forskjellen er på baksiden!  Den finnes både med og uten reklame.  Reklamen på baksiden er stor, så utgavene kan ikke forveksles!

Prinsesser julekalender med tegneseriebilag

prinsesser_202002_20n.jpg

I 2002 og 2003 kom det julekalendere med Prinsesser med Prinsesser der det fulgte med et lite hefte på 16 sider.  Dette heftet inneholder nok tegneserier til å måtte bli regnet med.  Kalenderne var ganske dyre (159,-), så disse bør man kanskje være ekstra oppmerksom på å få tak i før de blir for gamle...

Heftet fra 2002 har tittelen Bellas julehefte

Heftet fra 2003 har tittelen Askepotts julehefte

Jord og himmel - bok som må regnes som tegneserie

Jord og himmel er en bok med religiøst innhold som må regnes som tegneserie.  Antall bilder pr side er på ca 2/3 av sidene 3-4 bilder. 

Boken kom i 1993 og ble gitt ut av IKO-forlaget.   Den er på hele 172 sider i farger og er 24,2 x 17,4 cm.

Under følger diverse sider fra boken.  Det gjøres oppmerksom på at bildene er noe "vridd" da sidene ikke har ligget helt flatt i forhold til kameraet.

Stasjonsgata 120 i bokklubbutgave

Stasjonsgata 120 er en flott bok som kom i 1988 fra Cappelen.  Albumet er nå også kjent i utgave utgitt i samarbeid med Bokklubben Dagens bok.  Litt spesielt er det at utgaven kun kan skilles på smussomslaget.  Selve boken er helt lik, men smussomslaget har logo og et eget ISBN-nummer.

Billed-Eventyr fra 1983 i to opplag

På første halvdel av 80-tallet kom det fire bøker fra Litor forlag som alle hadde tittel som begynte på "Billed".  Til nå har det kun vært kjent en utgave av hver bok, men boken med tittelen "Billed-Eventyr   7 kjente eventyr" har nå dukket opp i en ekstra utgave.  Selv har jeg hatt 2. opplag uten å være klar over det.

Bøkene skilles på ryggen og på baksiden.  1. opplag har helt rød rygg helt uten tekst, mens 2. opplag har tittel og "Litor-merke" på ryggen.  Dessuten inkluderer baksiden på 2. opplaget de to bøkene som kommer i 1984.

Knoll og Tott fra 1925 i to utgaver

Knoll og Tott fra 1925 finnes i to utgaver.  Grunnen til at det er brukt to trykkerier er jeg veldig usikker på.  Forskjellene er ikke så mange, men det er ganske enkelt å skille dem både på for- og bakside.  Det som er hovedforskjellen er trykkeriet.  Den ene er trykket på "Fabritius & Sønners trykkeri" - den andre på "A/S Hjemmet". 

 Den andre hovedforskjellen har med farger å gjøre.  På forsiden er den delen av båtripa som er under årstallet blå på utgaven fra Fabritius & Sønner (resten av båtripa er grønn).  På A/S Hjemmet sin utgave er hele båtstripa grønn. 

Bran Ruz finnes også i bokklubbutgave

Bran Ruz er et "kjempealbum" på 200 sider som kom i 1986 fra Cappelen.  Albumet er nå også kjent i utgave utgitt i samarbeid med Bokklubben Dagens bok.  Logoen til bokklubben er veldig synlig på coveret, så det er umulig å ikke oppdage den.

Fantomet Giveaway finnes i to utgaver

For å ha alt på det rene: Overskriften lyver litt.  Det er ikke snakk om to forskjellige blader som har blitt delt ut.  Men gratisutgaven som ble del ut i 1988 med tittelen "Til deg som ikke kjenner Fantomet" er ikke lik utgaven som året etter fulgte med i diverse blader (innstiftet på midtsidene).  Bladet som ble delt ut i 1988 har ikke stiftehull i ryggen og har "HEVN!" som overskrift på baksiden.  Mens bladet som fulgte med innstiftet i 1989 (for eksempel i Tom & Jerry nr. 6-1989) har overskriften "KAMP!" på baksiden.  Det er andre forskjeller inne i bladet også, så det er ikke bare coveret som er skiftet.

Da den ene utgaven kun finnes innstiftet i andre tegneseriehefter så blir den ikke regnet som en egen utgave.  Tilsvarende regel gjelder alle "tegneserier i tegneserier", som for eksempel "minidonaldbladene" som fulgte med på midtsidene i vanlig Donald Duck & Co for et par tiår siden.

Forhånd.12

______________

Her finner man en kort fortalt historie om Tegneserier i Norge.
______________

Her er også en oversikt over blader sjeldne og litt spesielle blader.  Det er også en tilsvarende oversikt for enere av diverse serier.
______________

Pondus og Nemi er veldig populære.  Nå er det her på sidene oversikt over hva som er utgitt av disse seriene.
______________

Har du gamle tegneserier?

Jeg er interessert i det meste fra før 1975!
Spesielt jente- og barneblader er av stor interesse!

Send en e-post til oskar@tegneserie.info
med litt info om hva du har!
______________